Nika Kovač zopet pri Baracku Obami? Se obeta nov sveženj denarja?

Nika Kovač, slika družbena omrežja

V Berlinu se je direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, po manj kot letu dni vnovič srečala z nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo.

Srečanje je potekalo v okviru Obamove fundacije, ki je namenjena opolnomočenju posameznikov, ki prispevajo k razvoju skupnosti. Nika Kovač je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da se je z Obamo znova srečala po manj kot letu dni, skupaj s sošolci in sošolkami. Govorili so o o moči skupnosti, ohranjanju demokracije in aktualnih družbenih kontekstih.

Zagotovo je Nika, Baracku Obami sedaj znala pravilno povedati katere referendume smo v Sloveniji imeli in katerih ni bilo. Novembra lani je namreč Barack Obama v ameriški oddaji Daily Show, pri omembi Slovenije navedel, da smo imeli pri nas kar dvakratni referendum o družinskem nasilju, kjer naj bi po njegovi navedbi kampanjo vodila Nika Kovač. Prvikrat naj bi izgubila in drugič zmagala.  Fundacija Baracka Obame je namreč lansko leto Niko Kovač kot edino Evropejko izbrala med 24 mladih z vsega sveta in ji kot štipendistki programa Obama Scholar omogočila 9-mesečno izobraževanje na prestižni ameriški univerzi. 

Sicer pa Niko čaka še pošta Računskega sodišča. Le-to je namreč javno seznanilo Zavod 8. marec o prekršku zaradi financiranja referendumske kampanje iz nedovoljenih virov. Pošiljka na naslov Zavoda pa je bila vrnjena z oznako “preseljen – novi naslov je neznan”, je opozorilo računsko sodišče. 

Bo Obama plačal tudi takšne in podobne grehe Nike Kovač?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.