Nina Krajnik: “Pozivam štab Nataše Pirc Musar naj umakne kandidaturo!”

Nina Krajnik, posnetek zaslona

Včeraj je razburila vest, da je Ministrstvo za notranje zadeve upravnim enotam pa tudi nekaterim ministrstvom poslalo dopis z naslovom, na katerem podpise za vložitev kandidature zbira Nataša Pirc Musar.

V štabu kandidatke dr. Nine Krajnik menijo, da omenjen dopis s strani MNZ, da se posreduje naslov le ene kandidatke, kamor se lahko odda podpora, predstavljata kršitev pravnega reda. Krajnikova meni, da gre za “retroaktivno podajanje enake pravice ostalim kandidatom, da bi se pokazali v nekoliko boljši luči“, kar je samo po sebi sporno  To je politični škandal je dejala Krajnikova.

Nina Krajni se prav tako sprašuje, ali  lahko Nataša Pirc Musar na volitvah nastopa legalno in zakonito, glede na to, da naj bi s pozivom na MZN kršila ustavni red?

Nina Krajnik pravi, da bi objava naslova tudi njej olajšala zbiranje podpisov, a meni, da bi šlo za “kršitev standardov, etičnih načel in tako dalje”. Obenem pa v njenem štabu pozivajo, naj javne institucije vsem kandidatom pomagajo pri zbiranju podpisov.  “Pozivam štab Nataše Pirc Musar naj umakne kandidaturo za predsednico Slovenije, je bila ostra Krajnikova!”


Preberite tudi:

Škandal brez primere. MNZ v boj za glasove Nataši Pirc Musar?


video: youtube

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
93%
8.9km/h
75%
11°C
11°
10°
11°
Fri
12°
Sat
12°
Sun
11°
Mon
10°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA