Nizkotno in ponižujoče vodijo kampanjo v štabu Andreja Fištravca?

slika: MOM

Prav gotovo so mediji tisti, krojijo usodo številnih ljudi, še posebej v predvolilnem času. Predvsem takšne in drugačne zgodbe pa pišejo družabna omrežja, kjer ni prav veliko preprek in je “medijska svoboda” neskončna.

Prav nizkotno pa so se kampanje za lokalne volitve lotili na FB strani “Toti Maribor”, katerega, kot poroča Večer, vodi podžupan Saša Pelko. Županova ekipa za dosego dobrega rezultata uporablja vsa, tudi nizkotna sredstva, kako tega ali onega kandidata očrniti, o njem napisati laži in ga predstaviti volivcem v povsem drugačni luči. S stranjo Toti Maribor očitno skušajo Fištravčevi možje odkriti zmagovalno formulo, kako prek dužbenih omrežij obdržati prestol občine Maribor. Pelko, baje vodenje “anonimne” facebook strani sploh ne skriva, čeprav ta pomembna informacija običajnemu uporabniku facebooka ni znana.

slika: FB stran Toti Maribor

Klevete, laži, predvsem pa nepreverjene zgodbe, lepljenje videoposnetkov in ustvarjanje lažnega mnenja o posamezniku, niso le nizkotno dejanje posameznika, ampak je to tudi kaznivo dejanje. Pa naj si gre za katerega koli kandidata in katerokoli stranko. Tako nizkotno početje v kampanji je nedopustno. Še posebej če gre to za podžupana drugega največjega kraja v Sloveniji.

Fištravec zbudi se, ali sploh veš kaj tvoji delajo?

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.