slika: facebook

Slovenijo je pretresla ugrabitev 80 letnega Slovenca v belokranjskih vinogradih, ko so ga ugrabili štirje migranti, ga zvezali in strpali v avto. Na srečo je ostal živ. Na srečo tudi zato, da je lahko Sloveniji spregovoril o tem, ker bi mediji lahko tako novico, kratko in malo pometli pod preprogo.

 Policija potrdila izpoved ugrabljenega

Tako POP TV, kot nacionalna televizija sta po dogodku z ugrabljenim Belokranjcem podvomila v pristnost dogodka, temu so včeraj prikimali tudi v Slovenskih novicah in portalu Na dlani, kjer so po nekakšnih teorijah zarote, iskali dogodku vzporednico z Slovensko demokratsko stranko. Ali lahko mediji ob tem dosežejo še večje dno?

Na laž je medije postavila ker novomeška policija. Kot pišejo naši novinarski kolegi iz portala moja-dolenjska.si, je Alenka Drenik iz novomeške policijske uprave sporočila, da so novomeški kriminalisti v petek, 10. maja 2019, opravili policijsko zaslišanje osumljencev kaznivih dejanj ugrabitve, odvzema motornega vozila in ropa. V popoldanskih urah pa so kriminalisti osumljence – državljana Maroka in dva državljana Alžirije s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

Mirko Moravec, ki se je po ugrabitvi najprej zatekel k prvi hiši v kraju Prelože pri Lokvi, je bil najprej zaslišan na policijski postaji Sežana, ki jo vodi Jožef Muhič. Policisti v Sežani so pri tem zavarovali tudi vse dokaze, med drugim tudi obleko ugrabljenega Moravca, ponudili so mu tudi zdravniško pomoč. Nadaljnje postopke so prevzeli novomeški policisti, ki so z ugrabljenim opravili še dodatne pogovore.

Preberite tudi: Ali POP TV zavaja in potvarja dejstva ob ugrabitvi Belokranjca s strani migrantov?

V postopku ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi povzročile kakršenkoli dvom o obstoju kaznivih dejanj. Prav tako ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi kazale na vpletenost drugih oseb v kazniva dejanja, navajajo na policiji.

Ta izjava seveda postavlja na laž medije, ki so dvomili o pristnosti ugrabitve. BI bilo pa dobro, da bi mediji, preden se lotijo pisanja laži in potvarjanja dejstev, ter iskanja ljudi, ki v ugrabitev dvomijo, prebrali poročilo policije o tem dogodku. Poročilo lahko prebere prav vsak državljan.

Policijsko poročilo se nahaja TUKAJ.

Toliko o poštenih novinarjih in neodvisnih novicah!

vir: moja-dolenjska.si

M.G.