Nove podrobnosti in nove ovadbe glede “goljufive” Mariborčanke Nataše Švikart!

Nataša Švikart, slika: Nova24.TV

Priznanje predsednice društva Maus Nataše Švikart, da je od zbranega denarja za operacijo dečka Gala vzela 30.000 evrov, močno odmeva v javnosti. A obstaja bojazen, da to ni edini primer.

Švikartovo in njeno početje sta policiji zdaj prijavila še dva starša, mama dečka Marka in oče deklice Lane

Tudi oče Lane Beranič in mama Marka Aberška sta že dalj časa razmišljala, da bi sume o nepravilnostih pri zbiranju denarja predsednice društva Maus Nataše Švikart zaupala kriminalistom. Danes sta to tudi storila, poroča 24ur.

“Za prijavo sem se odločila iz povsem preprostega razloga – ker ne dobim izpiskov, ji pošiljam sporočila. A vedno so izgovori, takšni in drugačni. Rada pa bi vedela, koliko denarja se je dejansko zbralo za Marka,” pravi dečkova mama Jožica Aberšek. Z njo se strinja tudi oče deklice Lane. “Menim, da je pošteno do vseh, ki so donirali denar, ki so si trgali od ust, da izvedo, koliko denarja je bilo nakazanega in koliko dejansko zbranega,” poudarja Marjan Beranič.

Denar so zbirali preko SMS-sporočil in nakazil na račun društva, kar je dokazljivo, prav tako pa so denar zbirali v škatle v trgovskih centrih po vsej Sloveniji. Beranič zato dvomi, da obstajajo natančni izpiski glede donacij, ki so se zbirale na tak način: “Mislim, da ta denar ni šel v prave roke,” je povedal za 24ur.

Za Marka naj bi društvo zbralo skupaj slabih 40.000, za Lano pa 20.000 evrov. “Akcija je trajala en teden. Po tem me je (Švikartova – op. p.) poklicala, da bodo akcijo prekinili, da je denarja dovolj. Govorilo se je o 20.000 evrih, dobil pa sem jih 18.000,” pojasnjuje Beranič.

Kot zanimivost naj povemo, da je v tem času Nataša Švikart izbrisala tudi svoj Facebook profil, kot tudi Facebookovo stran društva Maus.

Zgodbo spremljamo naprej!

MG