Novopečeni poslanec Dejan Zavec z denarjem kar v davčni oazi?

Dejan Zavec, slika: Politikis
Dejan Zavec, slika: Politikis
Novoizvoljeni

Kdor ima rad slovenski šport, zagotovo pozna upokojenega boksarja Dejana Zavca. Zase je sicer trdil, da se ne vidi v slovenski politiki. Potem pa je prišlo vabilo iz golobnjaka?


Kot je Delo pisalo leta 2016, je danes novoizvoljeni poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec, konec januarja 2014 na Angvili, ki velja za eno najbolj skrivnostnih oaz, ustanovil podjetje ABC Agency. “Njegov namen je bil “nakup deleža v športni agenciji v Sloveniji”. V resnici je prek tega podjetja tako rekoč samemu sebi prodal nepremičnino na Ptuju, kjer ima vadbeni center, navaja omenjeni časopis in dodaja, da Zavec finančni upravi družbe sploh ni prijavil, kar pa je z obžalovanjem tudi sam priznal. A Delo, ki je leta 2016 odkrivalo Zavčeve mahinacije v davčni oazi. ob kandidaturi, ter niti ob izvolitvi Zavca za poslanca tega podatka ni več izpostavilo. Uredniki očitno že vedo zakaj?

Dejan Zavec je imel januarja 2014 pred seboj še slabi dve leti boksarske kariere. Kot je znano, jo je končal novembra 2015. Prav tako je za tisti mesec prejel še zadnjo plačo iz državnega proračuna; znašala je 969 evrov bruto. V policiji, na delovnem mestu policist III, se je zaposlil novembra 2010 na sistemiziranem delovnem mestu za vse zaposlene vrhunske športnike. Konec januarja 2014 mu je delovno razmerje poteklo, »ker ni več izpolnjeval pogojev za podaljšanje pogodbe o zaposlitvi (svetovni oziroma mednarodni razred)«. Njegovo športno pot je tedaj, med drugimi, še vedno podpirala delno državna družba Petrol, kjer pa se mu je sponzorska pogodba potekla. Istega meseca je Zavec tako ustanovil podjetje ABC Agency na britanski Angvili, v eni najbolj skrivnostnih davčnih oaz. Je leta 2016 zapisal spletni portal Delo.

Glede na to, da je Golob jasno in glasno poudaril, kako v Sloveniji zares ne bi potrebovali nižjih davkov v smislu, da bi mu na ta način ostalo več denarja, ki bi ga zapravljal za mogoče večje neumnosti, se človek upravičeno vpraša, kje za vraga Zavec v Golobovem gibanju vidi potencial za delo v dobrobit malega človeka, saj, kot sam pravi mu le Gibanje Svoboda ponuja tisto svobodno razmišljanje, ki naj bi bilo blizu malemu človeku. Torej, da bo ta mali človek slišan.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
82%
1.6km/h
22%
20°C
21°
19°
19°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.