O kandidaturi Arsenoviča bo odločalo upravno sodišče

SLIKA JE SIMBOLNA

Kandidati na lokalnih volitvah v Mariboru še niso potrjeni. Potrditev se bo zgodila v torek ali sredo. O dveh ugovorih zoper kandidaturo Arsenoviča za župana in njegovo listo za mestni svet je komisija že odločala. Ugovor o vloženi kandidaturi SMC-jevega županskega kandidata Saše Arsenoviča je zaradi neutemeljenosti zavrnjen, ugovor o nezakonitosti kandidature liste Saše Arsenoviča za mestni svet pa zavržen, saj je bil vložen prepozno.

Bojan Požar, ki je vložil oba ugovora, se je zoper obe odločitvi mestne volilne komisije pritožil. Zdaj o njih odloča upravno sodišče, ki mora odločiti v roku 48 ur. Odločitev upravnega sodišča se pričakuje verjetno jutri, v torek. So zapisali na Maribor.info.

Ko bo mestna volilna komisija posedovala z odločitvijo, bo sklicana seja, na se bo odločalo o potrditvi kandidatov in kandidatnih list. Tako bodo bodo kandidatne liste potrjene najkasneje v sredo 24. oktobra 2018.

MZ

.

VREME

Maribor
rahel dež
92%
4.1km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.