Ob mednarodnem dnevu muzejev je minister obiskal policijski muzej

Minister Hojs in v. d. generalnega direktorja policije Travner na srečanju v policijskem muzeju

Letos praznujemo 100 let muzejske dejavnosti policije, prve zbirke so bile namreč že leta 1920. Policijski muzej ima pomembno vlogo v družbi, saj povezuje policijo kot institucijo in državljane. Z obiskom muzeja namreč posameznik pobližje spozna delo policije, sredstva in opremo ter se poistoveti s poklicem policista. Vizija muzeja pa je, da nekoč postane kulturno središče in center za ohranjanje, raziskovanje in predstavljanje slovenske policijske in pravosodne dediščine.

Razstavni panoji v policijskem muzeju

Minister Hojs je ob tej priložnosti dejal, da podpira prizadevanja policijskega muzeja in si želi, da bi v prihodnje muzej dobil novejše, sodobnejše prostore.

Mednarodni muzejski svet je 18. maj izbral kot mednarodni dan muzejev z namenom večje prepoznavnosti in razvoja. Letošnja tema tega dneva je muzeji in enakost.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.