Občine zapuščajo mariborski zavod za turizem

slika: Wikipedija

Reformiranje Zavoda za turizem Maribor, še vedno dviga prah. Kot kaže, idej, ki jih ima mariborska občina nihče ne mara. Svetniki občine Rače – Fram so na ponedeljkovi seji odločili, da njihove občine ne bo več med ustanoviteljcami tega zavoda, svetniki občin Hoče – Slivnica in Starše pa bodo o tem odločali ta mesec.

Predlog župana Fištravca je, da bi zavod razpustili, dejavnost in zaposlene pa bi prenesli na mariborsko občino. Nesoglasja so se začela zaradi direktorice zavoda Doris Urbančič Windisch, ki jo je želel svet zavoda spomladi odstaviti in ji je zaupanje odrekel tudi mariborski župan, a so temu preostale občine nasprotovale.

S prenosom zavoda na občino so v prvem branju mariborski mestni svetniki že soglašali, mariborska občina pa bo postopke nadaljevala po odločitvah preostalih občin. Računajo, da bi novi zavod zaživel 1. novembra, je poročal radio Maribor.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
52%
1.5km/h
75%
23°C
24°
19°
22°
Mon
16°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.