Razvpiti oder na Dravi bodo vseeno pospravili

slika: MOM

Poročali smo že, da je Gradbeni inšpektor odredil rušenje odra na reki Dravi z argumentom, da gre za črno gradnjo, saj pristojni ob postavitvi odra niso imeli gradbenega dovoljenja zanj. Prepovedal je uporabo, občini pa naložil, da mora oder na svoje stroške odstraniti in vzpostaviti prejšnje stanje v zalivu vzhodno od Vodnega stolpa,

Državni inšpektorat pa je tokrat ugodil pritožbi mariborske občine in odpravil odločbo gradbenega inšpektorja o rušenju odra na Dravi v Mariboru.  Na Mestni občini Maribor so v pritožbi predložili sklep Upravne enote Maribor, ki pravi, da gradbeno dovoljenje za oder ni potrebno. Župan Andrej Fištravec je pojasnil, da je drugostopenjski organ presodil, da je pritožba MOM-a utemeljena in da se je postopek vrnil na prvo stopnjo, poroča MMC.

Inšpektor bo tako moral znova odločati o rušenju odra na Dravi, a ga bodo čez zimo vseeno pospravili. Oder na Dravi je sedaj večinoma sameval. Najprej so ga ogradili s trakom, kasneje pa niti tega ni bilo več. Tudi table s kakšnim opozorilom naj nebi postavil nihče. In kaj bi bilo, če bi se zgodila kakšna nesreča?

Glede na to, da bodo oder počasi odstranili in da bo o njegovi naslednji postavitvi verjetno odločala nova ekipa Mestne občine Maribor, mirno lahko rečemo odru, zbogom.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
75%
1km/h
0%
20°C
22°
17°
19°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA