Obupan klic na pomoč iz UKC Maribor! Pomagajte! Delite to sporočilo!

Slika: Maribor24

Univerzitetni klinični center Maribor znova prosi za pomoč pri premagovanju kadrovske stiske.

UKC Maribor prosi za pomoč!

»V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se zaradi epidemije covid-19 soočamo z izjemno kadrovsko stisko. Število pacientov, ki potrebuje hospitalizacijo se nenehno viša. To zahteva prerazporejanje velikega števila delavcev. V tem trenutku lahko komajda zagotavljamo obravnavo pacientov, ki so v našo ustanovo napoteni s stopnjo nujnosti ‘nujno’ in ‘zelo hitro’ ter zdravljenje onkoloških pacientov.« S temi besedami mariborski klinični center začenja nov poziv za kadrovsko pomoč.»Edino rešitev predstavlja prerazporeditev zdravstvenega osebja in primarnega in sekundarnega nivoja, kjer začasno zmanjšano izvajanje ali ukinitev zdravstvenih programov ne bi imelo tako usodnih posledic za zdravje pacientov, v primerjavi s tistim, ki ga predstavlja zmanjševenje onkoloških in drugih terciarnih programov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor,« še navajajo v mariborskem kliničnem centru.

Za pomoč prosijo vse – zdravstvene domove, koncesionarje, zdravilišča, bolnišnice!

Pomagajte!

»Zdravljenje vseh ostalih pacientov žal ne bo mogoče. Glavni razlog je kritično pomanjkanje medicinskih sester in specialistov s področja intenzivne medicine, infektologije, anesteziologije in interne medicine,« pojasnjujejo na UKC Maribor.

MG


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.