Od Roka se bomo poslovili v petek

Slika: FB profil Roka Černica

V ponedeljek nas je pretresla vest o smrti gorečega navijača NK Maribor in velikega humanitarca, komaj 21. letnaga ROKA ČERNICA. Bil je človek velikih dejanj in dobrega srca. Njegova nesebična dejanja so v letu 2015 nagradili tudi na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta, kjer ga je sprejel tudi predsednik države Borut Pahor.

Od Roka so se s simboličnim dejanjem prižiganjem svečk poslovili prijatelji na južni strani Ljudskega vrta. Številni Mariborčani pa se bodo lahko poslovili od njega ta petek, 24. avgusta, ob 14.30 na pobreškem pokopališču v Mariboru.

Od Roka se JE na družabnem omrežju instagram poslovil tudi predsednik države Borut Pahor z naslednjimi besedami: Rok je umrl. Nebesa zagotovo obstajajo, ker kam bi sicer šle tako dobre duše.

Humanitarno društvo Humanitarček, s katerim je Rok tako rad sodeloval, se je odločil da bo vsako leto za Rokov rojstni dan, 16. januarja, organiziral zbiranje nogavic za brezdomce, katere je Rok zbiral z veliko vnemo in srčnostjo.

V nedeljo bomo na našem portalu naredili tudi prispevek o Rokovem humanitarnem delu.

slika: Instagram profil Boruta Pahorja

POČIVAJ V MIRU ROK!

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
76%
3.6km/h
100%
9°C
11°
8°
9°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.