Odgovor PU Maribor glede neizvajanja ukrepov PCT na Letnem odru Ruše!

Letni oder Ruše,PCT
Letni oder Ruše, slika Ptuj.info

Bliža se prireditev, Letni oder Ruše, kjer pa so organizatorji zatrdili, da ne bodo preverjali PCT pogojev, kar je ključno za vse prireditve.

Odgovor PU Maribor glede prireditve Letni oder Ruše

Pri Centru za mlade Ruše, ki so organizatorji prireditve Letni oder Ruše, so na svoji facebook strani zapisali, da za prireditve, pogojev PCT res ne bodo preverjali! O tem smo obširno pisali že včeraj v našem ekskluzivnem članku:


Ekskluzivno! Izigravanje ukrepov! Na letnem odru Ruše brez preverjanja PCT!

Zato smo tudi mi poslali vprašanja na PU Maribor kako je s prireditvami, kjer organizatorji ne upoštevajo pravil? Iz PU Maribor, so nam poslali odgovor: “Postopek izdaje dovoljenja za to prireditev, ki še ni zaključen, vodi Upravna enota Ruše. V dovoljenju UE, če bo izdano, bo opredeljen način izvajanja nadzora nad spoštovanjem PCT pogoja. Če organizator ne zagotovi ukrepov določenih v dovoljenju, to predstavlja kršitev 38. člena Zakona o javnih zbiranjih. Izvirna  pristojnost  za  nadzor nad določbami, ki predpisujejo preverjanje PCT  pogoja, imata Zdravstveni inšpektorat RS in Inšpektorata RS za šolstvo in šport, Policija pa z inšpekcijskimi službami tesno sodeluje.”

Seveda smo vprašanja poslali tako občini Ruše, kot tudi UE Ruše in zdravstveni inšpektorat RS, a na odgovore še čakamo.

Javnemu zavodu, Center za mlade Ruše, pa se ne godi tako slabo niti finančno. Samo prejšnji mesec jim je samo občina Ruše nakazala neverjetnih 131.422,08 evra, največ po letu 2003, odkar so začeli prejemati državni denar. Od leta 2003 do danes so od občine pokasirali, neverjetnih skoraj 5.5 milijona evrov.

SE NADALJUJE…

P.M.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
85%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.