POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1339 klicev. Med 542 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 102 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, po 3 drzne tatvine in ponarejanje listin, po 2 povzročitvi telesne poškodbe, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 2 ropa ter po 1 grožnjo, nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 12 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (5), Pakistana (2) in Afganistana (1).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.