leva elita
leva elita, slika Nova24TV, slika je naključna.

Leve elite, ki v ozadju obvladuje slovensko politiko, se iz naftalina vedno vrne takrat, ko mesto predsednika vlade zasede Janez Janša.

Leve elite z denarjem nad rušenje vlade

Denar je tista motivacija starih levih elit in delovanja iz socialističnih časov. Na vrhu leve piramide sta nekdanji predsednik države Milan Kučan in bivši predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Dostop do denarja, ki služi za motivacijo premisleka na katero stran se je potrebno postaviti, naj bi imela po besedah virov Nove24TV imela omenjena Golobič in Kučan preko tajnih bančnih računov v tujini. Predvsem v Švici.

Za poslovne operacije sta najbolj odgovorni poslovni omrežji Janeza Zemljariča in Boruta Jamnika. Za posebne naloge pa je zadolžen predvsem Drago Kos. Težave so se po besedah virov pričele, ko se je pričel v krog Gregorja Golobiča vtikati Damir Črnčec. Neverjetno, dva velika sovražnika sta združila svoje moči proti trenutni oblasti. Neuspešni kandidat za mandatarja KUL koalicije, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Jože Pavlič Damijan je bil le marionetna lutka v rokah Draga Kosa.

Kaj se je dogajalo v bližini domovanja Antona Ropa?

“Dne 16.decembra je skupina vplivnih igralcev na levem političnem polu slavila skorajšnje razsutje tretje vlade Janeza Janše. Slavili nja bi skorajšnjo zmago in uživali v pitju šampanjca. A niso vedeli, da jih snemajo tuje varnostne službe,” piše Nova24TV. Skoraj dve leti naj bi to levo elito nadzirala in opazovala ameriška NSA. Zato veselje ni trajalo dolgo. Gregor Golobič je preko svojih zaupnikov hitro izvedel, da je načrt padel v vodo. Elite so se potuhnile?

Za prestope poslancev naj bi bil pripravljen seveda denar. Skoraj 2 milijona evrov. Denar naj bi bil v začetku decembra lanskega leta pri Gregorju Golobiču. Pogovarjali so se, da bodo za vsakega poslanca zapravili do 300 tisoč evrov. Dogovorjeno je bilo, da bo vsak poslanec prejel denar 24. decembra 2020. A naj bi jim načrt padel v vodo, ko so jih 16. decembra 2020 na zgoraj omenjeni zabavi, razkrili, piše Nova24TV.

Zares podli načrti in podle igrice. Vse zato, da se na oblasti obdrži leva (kul) politika.

PM