Če še niste videli, kako je če Slovenke in Slovence ugrabi levica s svojimi socialističnimi težnjami, si oglejte posnetek seje za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ki ga vodi Nataša Sukić.

Levica in Rog ugrabila parlament?

Kar 6 ur je trajala (socialistična) razprava in promocija stranke levica na eno samo temo, ROG.  člani komisije so namreč razpravljali o domnevnih prekoračitvah policijskih pooblastil, pri čemer je šlo, kot je izjavil član SMC, Dušan Verbič, za še eno v vrsti mnogih promocij stranke Levica, ki je s tem zlorabila komisijo.

Seje se je kot vabljeni udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je menil, da je prekomerna uporaba sile velika netočnost, saj policija sploh ni vstopila v prostore Roga, ampak je stala za obzidjem.

Na seji je zadeve posploševala tudi Violeta Tomič, še ena zvesta navijačica Roga. Tukaj je nekaj njenih “nebuloz”!

Sukičeva je sicer ob zahtevi za sklic seje predlagala tri sklepe. Poslanci so glasovali le o tretjem, da komisija poziva ministrstvo za notranje zadeve, naj pripravi poročilo o uporabi fizične sile, vključno s solzivcem, gumijevkami, vklepanjem in pridržanji. O prvem, seznanitvenem sklepu niso glasovali, drugi sklep pa je Nataša Sukič kar sama umaknila. Z njim bi za poročilo prosili tudi Mestno občino Ljubljana (MOL), ki bi morala odgovoriti, zakaj postopka izseljevanja ni izvedla ob prisotnosti sodnega izvršitelja. Predstavnikov MOL na seji ni bilo.

Poslanka Maša Kociper (SAB), sicer tudi svetnica v ljubljanskem mestnem svetu, je v razpravi spomnila, da MOL že od županovanja Vike Potočnik želi priti do svojih prostorov na območju Rog. Območje je po njenih besedah zanemarjeno in je sanitarna ter gradbena grožnja. Z uporabniki se MOL ni uspel dogovoriti, bilo je šest poskusov mediacije, zato se je poslanka vprašala, “kako v pravni državi dobiti nazaj svojo lastnino”. Z njo se je strinjal Dušan Verbič (SMC), ki je menil, da je seja promocija Levice. Sklepi Levice na koncu niso bili sprejeti.

Kaj je v bistvu Rog? Poglejte si na spodnjih slikah!

FOTO: Nik Rovan, Mol
FOTO: Nik Rovan, Mol
rog
FOTO: Nik Rovan, Mol

PM