Odletel direktor mariborskega letališča

slika: MOM

Prav zanimivo je spremljati kako Kitajci vodilo poslovanje v mariborski prestolnici. Včeraj so  z mesta direktorja Aerodroma Maribor razrešili Borisa Bobka in podelili pooblastila Marku Grosu in kitajskemu poslovnežu Lingkun Mengu. Temu pa bi lahko dejali tudi krhanje vezi med občino Maribor.

Tako poslovanje s Kitajci si prav gotovo ni zamislil županov (večni) svetovalec Marko Kovačič, saj Kitajci nočejo vlagati niti več v (županovo) televizijo RTS. Kitajska dinastija Meng z Lingkunom Mengom na čelu, televizije ne želi več financirati. Verjetno televizija ni več tako donosen posel, kot se je to želelo predstaviti na začetku. Tudi brezplačniki oz. kot ji nekateri pravijo: županova reklama, v nabiralnikih mariborskih gospodinjstev nekaj stane.

Odstavljeni direktor Aerodroma Maribor Bobek sicer pravi, da je odstop ponudil sam in da je odstopil zaradi številnih drugih obveznosti, ki jih opravlja.

Kot so zapisali v portalu maribor24.si je letališče je pred dnevi ostalo brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z nemškim Münchnom. Baje zaradi premajhnega zanimanja.  Aerodrom Maribor je leto 2017 sicer sklenil z dobrim 1,7 milijona evrov izgube.

MZ

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
3.6km/h
75%
22°C
23°
21°
22°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.