Poslanka Lidija Divjak Mirnik bi bila raje županja

Slika: FB privat profil Lidije Divjak Mirnik

Poslanke DZ RS iz Maribora Lidije Divjak Mirnik, ki je kandidirala na Listi Marjana Šarca v Mariboru in se prebila v parlament s pičlimi 816. glasovi, funkcija poslanke baje ne zadovolji dovolj. Sedaj bi se rada potegovala za mesto mariborske županje.

Kot je povedala za Večer, je čas za žensko in želim resno in srčno pomagati Mariboru, da se izvije iz položaja, v katerega so ga spravili prejšnji župani.

Še nazadnje je na soočenju parlamentarnih strank pred parlamentarnimi volitvami dejala, da želi pomagati Mariboru iz Ljubljane, kjer se bo zelo glasno zavzemala za Maribor.

Lidija Divjak Mirnik je po izobrazbi profesorica sociologije in zgodovine. Za županjo Maribora je enkrat že kandidirala in sicer na nadomestnih volitvah leta 2013. Takrat je dobila le 445 glasov ali 1.51 odstotka glasov..

Zanimivo pa je predvsem dejstvo, da je Lidija Divjak Mirnik članica Liste za pravičnost in razvoj, kjer je predsednik, gospod Stojan Auer leta 2011 kandidiral za poslanca DZ na listi SDS.

MZ

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
16%
14°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.