Odprtje nove (nepotrebne) mariborske brvi čez Dravo.

Splavarska brv, slika Maribor24

Investicija, ki je bila v Mariboru popolnoma nepotrebna, je zagotova nova “Splavarska brv”, ki se bohoti pod starim mostom v Mariboru.

 

Brv ki je v preteklih mesecih precej razdelila javnost Maribora, že naposled le dobila uporabno dovoljenje, a bo njena otvoritev šele jeseni, kajti Lent je v bistvu še vedno gradbišče. Maribor je s tem dobil Splavarsko brv. Sicer je ta brv, za mnoge ljudi nepotrebna, kajti ob dvigovanju cen storitev v občini Maribor, gre pri tem v bistvu za razmetavanje denarja, katerega bi lahko porabil kje drugje. Gradbeni posel je občino stal skoraj 4.2 milijona evrov.

Začetki gradnje brvi čez reko Dravo.

Brvi se je zaradi barve in oblike že prijel vzdevek “čevapčič brv”. Novo brv so začeli graditi na začetku lanskega leta. Decembra so z jekleno konstrukcijo, dolgo 133 metrov in težko okoli 40 ton, povezali oba bregova reke, Nanjo so kasneje namestili leseno oblogo. Notranji, pohodni del brvi je iz afriškega lesa, na ograji pa bo slovenski macesen. 

 

Kaj bo občina imela od te brvi se še ne ve. Na žalost pa vas tudi ladjica, ki občasno pelje po reki Dravi, zaradi te brvi, ne bo mogla več zapeljati po Dravi vse do dvoetažnega mostu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.