OFEM 2023! Zlata medalja za Slovenijo. Bravo Nika Tomc

slika OFEM 2023

Peti dan poletnega olimpijskega festivala mladih v Mariboru je Slovenija osvojila prvo zlato medaljo. Z vrhunskimi rezultati v kolesarstvu pa Slovenijo razveseljujejo tudi nove generacije kolesarjev. Maruša Tereza Šerkezi je v disciplini kros v gorskem kolesarstvu osvojila bronasto kolajno.

Slovenija je na olimpijskem festivalu, ki ga do nedelje gosti Maribor z okolico, za zdaj osvojila pet medalj.

Up slovenskega tenisa Svit Suljić je po ogorčenem boju in slabih treh urah v četrtfinalu Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) v Mariboru premagal Čeha Filipa Košarka s 3:6, 7:5 in 6:4 ter se prebil v polfinale.

slika OFEM 2023

Skoraj brez besed. Zelo sem vesel, da je ta tekma šla v mojo korist. Ubranil sem dve zaključni žogici, ampak verjel sem vase, verjel sem, da lahko to obrnem – in to se je zgodilo. Enkratno, da sem to naredil doma, pred vsemi domačimi. Zelo sem vesel najboljših štirih, ampak hočem dobiti zlato, tako da je to zadnji cilj,” je po napornem dvoboju dejal Suljić. V četrtfinalu se je meril tudi Žiga Šeško, a ga je s 6:4 in 6:4 porazil Avstrijec Thilo Emil Behrmann. Piše MMC:

 Jutri, 29. julija bo na Trgu svobode izvedena tudi zaključna prireditev OFEM-a 2023. Slovesnost bo tokrat zaprta za javnost, reprezentantom in reprezentantkam pa se bodo pridružili tudi prostovoljci. Poleg parade bo prireditev popestril DJ Miha Šmigoc, nekdanji atlet, ki se je tudi sam v preteklosti kot reprezentant udeležil OFEM-a. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.