Okrog 100 tisoč evrov za podjetje, ki je blizu županu Fištravcu, brez javnega razpisa?

Družbi za strateško komuniciranje EPR in Agencija Odmev v lasti Damijana Nacevskega sta v mandatu župana Andreja Fištravca od občine dobili okrog 100 tisoč evrov brez enega javnega razpisa. Del tega denarja naj bi bil namenjen tudi za poplačilo storitev za Fištravčevo volilno kampanjo leta 2014, poroča Večer.

Za odnose z javnostmi, na občini sicer skrbijo: Urška Korošec, Aljoša Kirič, Alenka Kocjančičin Simona Partlič, na občini pa pojasnjujejo, da se je njihov obseg dela povečal, zato je občina v mandatu Fištravca pritegnila tudi nekaj zunanjih svetovalcev. “Mestna uprava MOM se za dodatno strokovno podporo in s tem potrebo po specifičnih znanjih na različnih področjih poslužuje zunanje podpore, čeprav ima usposobljen strokovni kader na različnih uradih.

Veliko vprašanj pa odpirajo storitve, ki sta jih za občino opravili družbi za strateško komuniciranje EPR in Agencija Odmev, ki imata istega lastnika, to je Damijan Nacevski. – Družba EPR je za storitve med letoma 2013 in 2015 od mariborske občine dobila 72.981 evrov (68.808 evrov s sodno poravnavo in 4173 evrov preko naročilnice). Agencija Odmev pa je za storitve v letih 2014, 2015 in 2016 od mariborske občine dobila 27.918 evrov.
Predstavnik Agencije Odmev Vili Grdadolnik pa naj bi bil izdatno pomagal ekipi Andreja Fištravca v predvolilni kampanji leta 2014. Sicer pa Fištravec omenjene storitve za kampanjo očitno ni plačal s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo, kot to predvideva zakon o volilni in referendumski kampanji, ampak očitno kar iz občinskega proračuna?

Pri tem najbolj bode v oči, da sta podjetji Damijana Nacevskega za storitve  od občine prejeli več kot 100 tisoč evrov brez enega javnega razpisa.V tem primeru gre lahko za izigravanje zakona o javnem naročanju.

vir: Večer

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.