Omejitev nakupa paradižnikov, paprik in kumar v trgovinah

Vir: www.siol.net

Velika Britanija se sooča s pomanjkanjem sadja in zelenjave, kar je privedlo do uvedbe omejitev nakupa v nekaterih trgovinah. Trgovci, kot so Tesco, Asda, Morrisons in Aldi, so uvedli omejitve nakupa paradižnikov, paprik in kumar. Vsak posamezni kupec lahko kupi največ tri izdelke. Proizvajalci krivijo vlado za to situacijo, saj so jih opozarjali na možnost praznih polic. Opozorila so bila ignorirana, kar je povzročilo pomanjkanje zelenjave in sadja ter omejitve nakupa.

Visoke cene proizvodnje so še en razlog za to situacijo. Trgovci in dobavitelji ne želijo plačati celotne cene proizvodnje, kar povzroča pritisk na kmete. Eden od kmetov je izpostavil tudi podražitev plina in goriva, ki preprečujejo ogrevanje rastlinjakov zunaj sezone. Cena proizvodnje je postala nesorazmerna s ceno, ki jo trgovci želijo plačati, kar je povzročilo omejitve nakupa in prazne police.

Pomanjkanje sadja in zelenjave ima tudi druge posledice. Nekdo je na primer na spletu prodajal paket šestih paradižnikov za neverjetnih 500 funtov. Minette Batters, predsednik kmetijskega združenja NFU, pričakuje, da se bo proizvodnja paradižnikov in kumar zmanjšala na najnižjo raven od začetka spremljanja cen. To pomeni, da bo pomanjkanje sadja in zelenjave še vedno prisotno, dokler se ne bodo sprejele ustrezne ukrepe za reševanje težave.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.