Orosile se vam bodo oči! Harmonikarji preplavili Tromostovje, kot odgovor na napad, na harmonikarja Marka! (video)

V zadnjih desetletjih pa se zdi, da se je mentaliteta nekaterih Slovencev tako spremenila, da želijo zatreti vse, kar je slovenskega.

Harmonikarji v podporo napadenemu harmonikarju Marku

Le malo ljudi ve in se zaveda, da se je narodnozabavna glasba razvila iz SLOVENSKE ljudske glasbe. Njeni začetki segajo že v 19. stoletje, s pojavom diatonične harmonike pa se je tudi ta glasba začela hitro razvijati in je postajala del pomembne slovenske kulture. Po 2. svetovni vojni je število ansamblov, ki so igrali tovrstno glasbo, skokovito naraslo.

Ker sta harmonika in narodnozabavna glasba tako pomemben del slovenskega naroda, je toliko bolj nerazumljiv dogodek na protestu v petek. Protestnika sta se znesla nad nič krivim harmonikarjem Markom, ki je domala svojstvena legenda Prešernovega trga.

Kako sprevrženo dejanje je bilo to, pove dejstvo, da so se glasbeniki iz celotne Sloveniji odločili, da podprejo Marka, in vabijo vse harmonikarje v petek popoldan na Prešernov trg, kjer bodo skupaj zaigrali. Konec koncev je narodnozabavna glasba pomemben del kulture našega naroda.

Ponosno so danes harmonikarji zaigrali na svoje harmonike , kot podporo Marku in njegovi harmoniki!
https://twitter.com/nivelska/status/1284159700007899137

Se pa najdejo tudi novinarji, ki ne vedo kam sodijo.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1284163818126544897

Na naših tleh bo igrala slovenska melodija, so zapisali ob dogodku Rumeni jopiči!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.