Pa naj še kdo reče, da Nika Kovač dela zastonj? 8. marec lani s skoraj 400.000 evri prihodkov.

Nika Kovač, slika, družbeno omrežje X

V Inštitutu 8 marec se znajo zelo dobro pobrigati za svoje finance. Kot piše Spletni časopis in po podatkih AJPES-a inštitut 8. marec kar dobro služi. 


Zavod, ki ga je ustanovil minister za solidarno prihodnost Maljevac iz Levice, vodi ga pa levičarska aktivistka Nika Kovač je lani imel skoraj 400.000 evrov prihodkov, ni imel niti enega zaposlenega in za plače in podobne stroške ni porabil niti centa. To kažejo bilance za leta 2023, katere je portal Spletni časopis pridobil od Ajpesa. Še bolj zanimivi so prihodki zavoda 8. marec iz leta 2022, ko je na račun zavoda kapnilo 460.152 evrov.

Iz podatkov, ki so dostopni na Ajepsu, ni mogoče ugotoviti, od kod je 8. marec lani dobil  398.555 evrov, teh podatkov zavod ne razkriva niti na svoji spletni strani ne.  Ker ti podatki niso objavljeni, deluje inštitut 8. marec povsem netransparetno. Piše Spletni časopis

8. marec je prijavil tudi manj “dobička” ob višjih prihodkih s 15.123 evri, ki pa ne zaposluje nikogar in za katerega tudi ni znano, da bi najemal kakšna poslovno stavbo. Možno je, da denar preliva na zasebne račune (s.p.) svojih aktivistk in aktivistov?

Ker gre za zasebni zavod, katerega je ustanovil funkcionar stranke, ki nam vlada, v tem primeru minister levice Maljevac,  je zanimiv podatek o strmem vzponu prihodkov obeh v času, kar sta stranki, katerih politiki so ju ustanovili, prevzeli oblast v državi. 

Denarja je očitno dovolj, le na “pravi” strani je potrebno biti!

VREME

Maribor
dež
91%
3.1km/h
100%
18°C
21°
17°
17°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
13°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.