Padla na avtobusu

Slika: pixabay

Temeljna odgovornost in skrb je potrebna poleg kvalitetnega izvajanja prevozov (točnost, zanesljivost, kulturen prevoz, primeren odnos voznika do otrok, ipd). Veljavna zakonodaja s področja varnosti, nalaga upoštevanje visokih prometnih in socialnih standardov, hkrati pa tudi od potnikov zahteva ustrezno ravnanje, odgovorno obnašanje in skrb za svojo varnost.

Posebno skrb za potnike je treba imeti predvsem pri starejših. Kot so sporočili iz PU Maribor se je včeraj, malo pred 9. uro na enem od avtobusov na Glavnem trgu v Mariboru pripetila prometna nesreča v kateri se je 94-letna potnica hudo telesno poškodovala. Potnica je  že sedela na svojem sedežu, v trenutku, ko pa je 60-letni voznik avtobusa speljal, pa je vstala in padla. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC MB. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Ob tem velja opozorilo, da se s 3. septembrom začenja novo šolsko leto in da bo potnikov na avtobusih vse več. Previdnost tako potnikov, kot šoferjev torej ne bo odveč.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
76%
2.6km/h
100%
9°C
11°
8°
9°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.