Pahorju ukradli Instagram profil! Njegovih najljubših slik ni več?

Burut Pahor, instagram

Nepridipravi so se spravili na profil nekdanjega predsednika Slovenije Boruta Pahorja in mu vdrli v Instagram profil, kjer so mu počasi začeli izginjati slike.

“Kot ste verjetno zasledili je prišlo danes ponoči, 31. julija 2023, do vdora v moj Instagram račun. S pomočjo zelo prijazne ekipe Meta smo uspeli ponovno vzpostaviti moj profil, vendar so nekatere objave žal izginile. Z Meto se trudimo še naprej, da bi problem rešili, za kar se jim res iskreno zahvaljujem, svojim 137.000 Instagram sledilkam in sledilcem pa se zahvaljujem za razumevanje in vse spodbud,” je zapisal Pahor na svojem facebook profilu.

“Ob vdoru lahko hekerji popolnoma prevzamejo profil, ga spremenijo, ali pa ga uporabljajo pod imenom nosilca originalnega profila. To je predvsem odvisno od motiva. Če delujejo pod nosilcem originalnega profila, jim to lahko kvečjemu pomaga, da v imenu te osebe sledilce potem še lažje prepričajo, da bi kliknili na neko goljufivo shemo,” je za N1 dejal Gorazd Božič, vodja nacionalnega odzivnega centra za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij.

Kot je zapisal Bojan Požar na twitterju: “Kar težko verjamem, da je vdor v instagram Borutu Parorju delo xy navadnih hekerjev. Še zlasti, če držijo ocene, da bo prihodnje parlamentarne volitve odločil prav – Pahor.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.