Saj ni res pa je. Na državni proslavi ob združitvi prekmurskih Slovencev, predsednice “vseh”, ne bo!

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Kaj je lahko še bolj nesramnega, kot to, da predsednica države ne pride na proslavo in praznovanje prekmurskih Slovencev, ob združitvi z matičnim narodom.

Prekmurci praznujejo praznik 17. avgust, na dan, ko je vojaška oblast upravo nad Prekmurjem prepustila civilni oblasti na zborovanju v Beltincih, na katerem se je zbralo več kot 20 tisoč ljudi in podprlo priključitev Prekmurja matični domovini. Dan združitve prekmurskih Slovencev kot državni praznik, ki ni dela prost dan, praznujemo od leta 2006.

Kot so zapisali v časopisu Vestnik, pa na proslavo ne bo predsednica Nataše Pirc Musar. Očitno predsednica “vseh”, ni vedela, da del Slovencev takrat praznuje svoj praznik in ima za ta dan očitno druge opravke in bo a proslavo poslala svoje namestnike, oziroma svetovalce. No ti so Predsednici očitno bolj slabo svetovali. 

Očitno je predsednica v Dražgošah lahko v prvi vrsti za Prekmurce pa ne najde časa!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.