Pijani voznik zaradi maščevanja streljal na policiste.

Policija, policistI,policija vnukinja

V naselju Šmarjeta v občini Šmarješke Toplice so odjeknili streli. Po podatkih Policije je bilo v dogodku več ranjenih. Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Na policiste je streljal občan, ki so ga možje v modrem pred tem ustavili v prometu. Ker naj bi alkotest pokazal precej visoko stopnjo alkohola, so mu odvzeli vozniško in vozilo, odšel je domov in se vrnil z orožjem. Sledilo je streljanje proti policistom, zadel je eno policistko, ki naj bi bila poškodovana v roko.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Nekaj po 14. uri v naselju Šmarjeta policist in policistka policijske postaje Novo mesto izvajala nadzor cestnega prometa. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta odredila alkotest 62-letnemu vozniku in ugotovila, da ima v krvi 0,61 miligrama alkohola na liter. Odvzela sta mu vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo, 62-letnik pa si je uredil prevoz domov. Čez slabe pol ure se je 62-letnik pripeljal nazaj na kraj, kjer sta policista izvajala nadzor prometa, stopil iz vozila, segel na zadnji sedež po orožje, šlo naj bi za puško, in začel streljati na policista. Pri tem je bila policistka površinsko ranjena v desno ramo, policist pa ni bil poškodovan. Več nabojev je zadelo avtomobil. Policista proti strelcu nista uporabila strelnega orožja. storilec  je pobegnil s kraja dogodka. Kriminalisti so ga pozneje našli doma, kjer se je sam poškodoval, zaradi hudih poškodb je bil odpeljan v bolnišnico.

Po besedah v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića je danes žalosten dan za slovensko policijo. To, da je storilec uporabil orožje proti policistki in policistu, je po njegovih besedah še en dokaz več, kako nevaren je poklic policistov, ki dnevno tvegajo življenja za zagotavljanje varnosti prebivalk in prebivalcev. Pišejo Slovenske novice.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.