Po Golobovo? 700.000 starejših se za digitalni bon lahko obriše pod nosom?

Emilija Stojmenova Duh, zajem slike

Večina starejših, ki bi rada pridobila digitalne bone, do njih ne bo mogla priti, saj so se seznami izvajalcev izobraževanj digitalne pismenosti v dveh dneh že skoraj zapolnili.


Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh novih mest za izobraževanje, ki so predpogoj za dodelitev digitalnega bone, ne predvideva, tako okrog 735.000 tisoč starejših od 55 let digitalnega bona ne bo moglo izkoristiti. Ministrica se izgovarja, da vsi niti ne potrebujejo digitalnega bona, pravi, da so v to skupno številko zajeti tudi posamezniki, ki imajo odlične digitalne kompetence, imeli naj bi namreč veliko  profesorjev in računalničarjev, ki imajo odlično digitalno znanje in pa tudi primerno opremo. 

Neverjetno je, da ministrica za digitalno preobrazbo ne razume pomena digitalnih bonov. Smo namreč v dobi računalnikov. Prav zato je digitalna pismenost Slovencev še kako na mestu. In če se z bonom, kakorkoli pomaga ljudem, je to za starejšega človeka le dobrodošlo.

Ministrica “fascikl” nismo več leta 1945!

(vir, video: portal N1)

VREME

Maribor
jasno
44%
2.1km/h
0%
28°C
29°
27°
25°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.