Po Golobovo! Oskrba v domovih za starejše spet dražja, mesečno, kar za okoli 150€

Slika je simbolna, vir: Dom upokojencev Nova Gorica.

Domovi za ostarele po državi so z julijem ostali brez proračunskega sofinanciranja dela stroškov. Kar pomeni da je država dale roke stran. To pa pomeni prelaganje stroškov na ljudi! 

Cene oskrbnin v domovih za starejše po državi so se z julijem spet dvignile. Sogovornica, ki ne želi biti imenovana, bo za dementnega sorodnika, ki zato potrebuje najvišjo stopnjo oskrbe, v enem od domov skupine Deos po novem plačevala okoli 1.500 evrov mesečno.

Cenik, ki je začel veljati v začetku tega meseca, je prinesel 5,4-odstotno zvišanje dnevne oskrbnine. Cena se je zvišala tretjič v zadnjem letu in je za približno desetino višja kot pred letom dni. Takrat je dnevna oskrbnina stala okoli 45,5 evra, danes 50,7 evra. Na mesečni ravni to pomeni okoli 150 evrov več.

Država je sicer jeseni lani sprejela omenjeni interventni zakon, ki je zagotovil proračunsko subvencioniranje dodatnih stroškov dela. A se je vlada Roberta Goloba odločila za prenehanje veljavnosti ukrepov iz zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev in omejitev dviga oskrbnin na področju socialnega varstva. 

Torej, hvala Robert Golob za novo podražitev!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.