Saj ni res, pa je. Zaradi neplačil mariborske občine, ustavili sanacijo OŠ Tabor

OŠ Tabor, Maribor, slika Lokalec.si

Saj ni res pa je! Ker občina ni plačala podjetju Mata, ki izvaja sanacijo OŠ Tabor je ta  ustavil izvajanja del na objektu. 

Mariborska osnovna šola Tabor I, velja za eno najbolj dotrajanih mariborskih šol. Od letos poteka nujno potrebna sanacija, a kaj, ko tudi tukaj, ne gre brez zapletov. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi bil gradbinec Mata tim obvestil mariborsko občino, da ustavlja dela, saj mariborska občina “konstantno” zamuja s plačili, piše portal lokalec.si.

Mariborska občina naj bi izvajalca del obvestila, da jim bodo šele po 15. juliju povedali, kdaj bodo dolgovi poravnani. Torej ne da bi dolg do takrat poravnali, temveč bodo do takrat razmišljali, kako ga poravnati. To je očitno sodu izbilo dno. Gradbinec je z deli prekinil in občini tudi jasno pojasnil, zakaj je tako.

Gradbinec po naših informacijah, navaja, da to kaže na nevzdržen obseg financiranja, ki bi ga morali oni sami prevzeti, in sicer brez da bi imeli zagotovljeno, da bo s strani Mestne občine Maribor dolg sploh poravnan. Po naših informacijah so tako v četrtek, 6. julija 2023, začasno ustavili dela.

Občina naj bi izvajalcu že plačala sicer slabih 200 tisoč evrov. A baje več ne morejo plačati, ker denarja enostavno ni.  Zapufana občina torej ne more poplačevati svojih obveznosti. Kje pa je tu odgovornost župana?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.