Počitnice v Italiji! Dva evra, da vam sendvič prerežejo na pol!

Italija, slika je simbolna

Ne samo hrvaška obala, s cenami pretirava tudi sosednja Italija, in to celo tako hudo, da še domačini hodijo v sosednje države na dopust. Poglejte si te cene.

 

Poletje 2023 bo zapisano kot eno najdražjih v zgodovini po vrsti škandalov z zviševanjem cen v kavarnah in restavracijah, ki so prizadeli tako tuje turiste kot domačine. Piše CNN.

Res neverjetno, kaj vse ti lahko zaračunajo v Italiji. Paru ob jezeru Como so prerezali na pol sendvič s šunko, .Zato sta turista morala plačati dva evra. Prav tako dva evra je morala odšteti mlada mati, da so ji v obmorskem mestu Ostia v mikrovalovni pečici segreli otroško stekleničko. Dve kavi in dve majhni plastenki vode v hotelu na Sardiniji sta stali 60 evrov. Prav tako dodatna dva evra so za dodaten prazen krožnik zaračunali turistom v restavraciji v bližini kraja Portofino, poroča ameriški CNN.

 

V Apuliji je recimo dnevni najem dveh ležalnikov in enega senčnika med tednom v povprečju 50 evrov, ob koncu tedna pa skoraj dvakrat več, severneje pa je cena za sedenje v prvi vrsti na polni plaži lahko trikrat večja, začne se pri približno 150. evrov (163 USD) na dan med tednom, zlasti v bolj ekskluzivnih območjih, kot je Portofino – to je, če dežnikov v prvi vrsti še niso rezervirali domačini.

Samo za pimerjavo. Sharm el Sheik  v Egiptu stane manj, zato gre toliko Italijanov v tujino,« pravi Paolo Manca iz Federalberghi (Hotelska zveza) in pojasnjuje, da je družina, da bi prišla do tradicionalnega italijanskega počitniškega kraja, kot je otok Sardinija, lahko plača na tisoče na dan, začenši z dragim trajektom ali letalsko vozovnico, napihnjenimi cenami hotelov in dragimi obroki.

Še dobro, da bo s 1. septembrom konec te italijanske norišnice, ki ji pravijo “Ferragosto”.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.