Počivalšek s kazenskimi ovadbami nad lažnive medije?

minister Počivalšek boni - Zdravko Počivalšek

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v današnjem Facebooku zapisal, da ima dovolj laži in manipulacij v zvezi s poročilom Računskega sodišča.

Minister Počivalšek s kazenskimi ovadbami nad lažnive medije?

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v današnjem zapisu poudaril, da “ne drži, da je iz predloga revizije računskega sodišča razvidno, da je imelo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in s tem Počivalšek, ključno vlogo v poslih z dobavo zaščitne opreme med prvim valom epidemije. Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je bilo zgolj eno izmed deležnikov, ki so sodelovali v postopku dobave zaščitne in medicinske opreme.”

V nadaljevanju je nato dodal, da tudi ne drži “da Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in s tem minister Počivalšek, niso imeli nobenih pristojnosti v postopkih nabav zaščitne in medicinske opreme. Pristojnost jim je bila dodeljena na podlagi vladnih sklepov, ki so tudi omogočali nabavo zaščitne in medicinske opreme. “

Kot je izpostavil, ne drži tudi to, da je “ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vso odgovornost pri dobavi zaščitne opreme prelagalo na Zavod za blagovne rezerve. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč z Zavodom za blagovne rezerve pri dobavi zaščitne opreme sodelovalo, tudi skupaj z drugimi deležniki.”

Preberite tudi: Podla vojna levih medijev. Z vsemi topovi nad Zdravka Počivalška!

Za konec je minister Počivalšek še zavrnil trditev, da je “ministrstvo pri sklicevanju na pozitivno mnenje dr. Mateja Podbregarja iz celjske bolnišnice, o primernosti ventilatorjev Sirusmed R 30 za široko uporabo, zamolčalo Podbregarjevo opozorilo, da gre za najosnovnejši model nižjega razreda in da bi po tej ceni lahko kupili najboljše ventilatorje Siriusmed R 50+ z vsemi dodatnimi opcijami. Ventilatorjev Siriusmed R 50+ v času nabave R 30 ni bilo dobavljivih prej kot v roku 6-9 mesecev, pri čemer so bili R30 opremljeni z vso opcijsko opremo,” je na svojem Facebooku še zapisal gospodarski minister.

PM

VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.1km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.