Podelitev nagrad mestne občine Maribor

Ob prazniku Mestne občine Maribor bo danes, v sredo 18. oktobra, v veliki dvorani Narodnega doma, slavnostna podelitev nagrad Mestne občine Maribor. Letos gre najvišje priznanje in naziv častni občan Maribora v roke upokojenega politika in gospodarstvenika Vitje Rodeta. V poročilu je komisija za priznanja in nagrade, katere predsednica je Lidija Divjak Mirnik, zapisala, da Vitja Rode nagrado dobi zaradi zaslug in prispevka k blaginji, ugledu in napredku Maribora tako na gospodarskem kot političnem področju. Po njegovi zaslugi je Maribor dosegel zavidljiv razvoj na vseh področjih.

Vitja Rode je Mariborčan, ki je svoje delovne izkušnje nabiral v gospodarstvu kot direktor Dravskih elektrarn, Elektrogospodarstva Maribor in Tovarne avtomobilov Maribor (TAM) ter v politiki. Bil je predsednik Skupščine občine Maribor, konec 70-tih tudi podpredsednik izvršnega sveta SR Slovenije in član mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Nagrado Zlati grb letos prejme za svoje pedagoško delo in delo na kulturnem ter  humanitarnem področju upokojena učiteljica Zdenka Križanič. Srebrni grb mesta Maribora za delo na področju ohranjanja kulturne dediščine in ohranjanja spomina na generala Rudolfa Maistra ter njegove borce za severno, prejme Aleš Arih.

Slavnostni govornik na prireditvi bo župan mesta dr. Andrej Fištravec, poročilo o delu komisije bo podala njena predsednica Lidija Divjak Mirnik, kulturni program pa so pripravile dijakinje in dijaki Prve gimnazije Maribor.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.