Mariborski mestni svetniki sprejeli spremembe proračuna za 2018 po skrajšanem postopku

Mariborski mestni svetniki so včeraj nadaljevali v četrtek prekinjeno izredno sejo o spremembah mestnega proračuna za leto 2018. Župan Andrej Fištravec je večino svetnikov le prepričal, da so podprli predlog za obravnavo dokumenta po skrajšanem postopku. To mu je uspelo, ko so svoje stališče po pogovoru z njim spremenili svetniki SMC. Svetniki, ki so poudarjali, da niso proti obnovi Ljudskega vrta, ampak samo proti sprejemanju sprememb proračuna po skrajšanem postopku, so včeraj popustili pritiskom in glasovali za spremembo proračuna ali se vzdržali glasovanja, saj ne želijo groženj zaradi svojega glasovanja.

Pol ure pred nadaljevanjem izredne seje mestnega sveta je bil pred zgradbo občine napovedan tudi zbor navijačev Viol, ki ga ni bilo, saj navijači niso prišli. Je pa pred občino bilo veliko novinarjev in policistov.

Opozicija je županu očitala hitenje pri sprejemanju sprememb proračuna, češ da ne gre le za obnovo Ljudskega vrta, temveč skuša s tem zakriti druge sporne investicije ter da z obnovo Ljudskega vrta manipulira z javnostjo. Predvidena vrednost obnove celotne obnove zahodne tribune Ljudskega vrta in tudi prostorov pod severnim in južnim delom je 5,5 milijona evrov.

Podžupan Saša Pelko se je opravičil svetnikom, da mu je žal, da je zadeva tako eskalirala. Grožnje po facebooku so se namreč začele po njegovi objavi svetnikov, ki so glasovali proti sprejemu rebalansa proračuna za leto 2018 po hitrem postopku.

M. T.

.

VREME

Maribor
oblačno
82%
2.6km/h
100%
8°C
9°
7°
7°
Wed
5°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.