Kot smo že poročali, so ljubljanski policisti so tako prijeli moškega, za katerega sumijo, da je na protestih v Ljubljani v začetku novembra fotoreporterju razbil čeljust, udaril snemalca in brcnil uniformiranega policista.

Kot je včeraj poročal časnik Večer, naj bi šlo za Grego Miteva, člana navijaške skupine Viole. 26-letnik je osumljen napada na policista, ki ga je brcnil, ob tem pa je napadel še fotoreporterja in mu zlomil čeljust. Včeraj so pri 26-letniku opravili hišno preiskavo in našli več dokazov, da je sodeloval na izgredih, ob tem pa so zasegli tudi drogo in pripomočke za njeno uživanje. Grozi mu ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude in lahke telesne poškodbe, pa tudi zaradi sodelovanja v skupini, ki je poskušala uradni osebi preprečiti uradno dejanje.


Skupno je bilo na protestih, ki so se po besedah Vrečarja iz neprijavljenega shoda sprevrgli v nasilne izgrede, poškodovanih 15 policistov, od tega jih je bilo pet pozneje tudi bolniško odstotnih. Kriminalisti in policisti so preiskali več kot 30 kaznivih dejanja, opravili več ogledov, zavarovali več kot 70 različnih sledi in govorili z več kot 150 osebami, ki bi lahko imele koristne informacije.

Pregledali so tudi več kot 280 gigabajtov posnetkov in fotografij s protesta, v preiskavi pa je sodelovalo 70 kriminalistov in policistov. Na Okrožno državno tožilstvo so podali kazenske prijave zoper štiri osebe.

Sodnik je zoper osumljenega Miteva odredil pripor!

PM