Podžupan avstrijske občine Bistrica pri Pliberku: “Slovenska vlada je zavrnila sosedsko pomoč!”

Vladimir Smrtnik, podžupan občine Pliberk, slika Demokracija

Saj ni res pa je. Koroški Slovenec Vladimir Smrtnik, ki je med drugim tudi podžupan občine Bistrica pri Pliberku v Avstriji, je na družbenem obrežju zapisal sporočilo, za katerega preprosto ne najdemo besed.


 

Pomoč, je tista, katero ljudje na poplavljenih območjih v teh dneh potrebujejo. Le pomoč in nič drugega. Nekateri so že hudo utrujeni, drugi se spopadajo z vprašanjem, kje bodo spali, saj jim je voda odnesla praktično vse. Zato pa je včasih nerazumna poteza naše vlade, ki v teh zares težkih časih deluje, kot, da ne vedo, kaj bi radi.

 

Tako naj bi Koroški Slovenci, iz okolice Pliberka, sestavili ekipo 50-ih prostovoljcev za pomoč Sloveniji. Za te gasilce, je tak dogodek še posebej čustven, saj bi odšli na pomoč svoji drugi domovini. A neverjetno, kot piše podžupan občine Bistrica pri Pliberku Vladimir Smrtnik,, je vlada Republike Slovenije pomoč zavrnila. “Ubogi prizadeti ljudje, ki so hvaležni vsake pomoči, je še zapisal Smrtnik.

Vlada, sram, vas je lahko, je upravičeno zapisal Smrtnik. In res je. Včeraj je bila naša ekipa na terenu na Koroškem. Res je. Ljudje potrebujejo pomoč! Bomo videli kdo od vlade bo odšel pomagati!

VREME

Maribor
oblačno
66%
2km/h
89%
28°C
31°
27°
27°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.