Podžupan Pelko proti prebivalcem Cafove ulice

foto: street view

Niti dveh urah si niso stanovalci Cafove ulica in mestne občina Maribor, oz. podžupan Saša Pelko, zbližali stališča glede zaprtja omenjene ulice za ves tranzitni promet in ga nameniti predvsem pešcem in kolesarjem.

Stanovalci so bili ogorčeni, predvsem zato, ker se je občina z njimi začela pogovarjati šele, ko je ta projekt že potrdil mestni svet, tako, da nanj, prebivalci sploh niso imeli nobenega vpliva.  Prav tako so izrazili nasprotovanje ukinitvi 17. parkirnih mest.

Stanovalci so s sestanka odšli nezadovoljni. Predvsem pa so se hudovali, ker občina ni pripravljena na dialog. Razočarani so tudi zato, ker se stanovalcev, ki živijo tem, ne posluša in ne vpraša.  Tako sestanek prinesel nobenih zaključkov. Kot so zapisali na Večeru, bo občina ta projekt prijavila na razpis ministrstva za infrastrukturo, stanovalci pa bodo ministrstvu pisali, naj projektu ne odobri denarja.

Mogoče pa bodo nove lokalne volitve prinesle streznitev za Cafovo ulico oz. njene prebivalce.

MZ

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
4.1km/h
75%
17°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.