V teh dnevih, ko iz levičarjev bruhajo takšne in drugačne laži je še dobro imeti internet in medije, ki ne simpatizirajo z levico, da se najdejo lažnivci.

Kako laže Jože P. Damjan?

Tako je Jože P. Damjan, ki še vedno prešteva glasove, enkrat prepričan da ima zagotovljenih 46 glasov, drugič pa pravi, da o tem nikoli ni govoril.

Naprej se je na veliko hvalil v Mladini, kjer ga seveda kujejo v zvezde. Z pomenljivim naslovom “Potrebno večino, dovolj poslancev, ki bi zamenjali koalicijo, imamo! V koaliciji zato računajo na glasove poslancev stranke DeSUS in še vsaj na tri glasove stranke SMC. Prvi poskus prevzema izvršne oblasti bi se lahko zgodil že sredi naslednjega meseca, verjetno po kongresu stranke DeSUS.” Tako je Slovence zavajal Jože P. Damjan 13. novembra.

Je pa Damijan, 10 dni kasneje, torej23. novembra v Reporterju zatrdil, da: “Nikoli nismo rekli, da imamo zagotovljenih 46 poslanskih glasov za nezaupnico Janši!” Vodilni pobudnik KUL Jože P. Damijan je na medijski konferenci pojasnil, da bodo konstruktivno nezaupnico vladi vložili, ko bodo imeli 46 poslanskih glasov. Potrebujejo jih še sedem. Če jih ne bodo dobili, bo to po njegovi oceni odgovornost tistih, ki se jim ne bi pridružili, je pisal portal Reporter.

Kdo torej laže? Poslanci t.i. koalicije ustavnega loka, ali sam mandatar brez vlade?

Je pa danes presenetila novica, kot piše portal Škandal24, da naj bi se s poslanci SMC Janjo SlugaBranislavom Rajićem in Igorjem Zorčičem hotela pogovarjati propadli politik Gregor Golobič in šef UEFA Aleksander Čeferin? Le kaj bi se s poslanci pogovarjal šef UEFA, saj omenjeni poslanci SMC res ne znajo igrati nogometa?

PM