karel erjavec desus
slika: fotomontaža, družbeno omrežje

DESUS gre v opozicijo, je Karl Erjavec včeraj zmagoslavno povedal medijem. Levi mediji pa so novico takoj povzeli, češ, koalicija nima večine.

DeSUS v opoziciji?

Pogled na stranko DeSUS pa za Erjavca ni tako zavidljiv. DeSUS ima 5 poslancev, Polnar je praktično že na vladini strani, Jurša, kot vodja poslanske skupine se še drži Erjavčevih navodil, čeprav je izjavil, da DeSUS ne bo skrajna opozicija, Jurij Lep, je Erjavčev človek, Hršak in Simonovič pa bi se veliko raje videla v koaliciji. In Erjavec, ki seveda ni poslanec, z 394. glasovi to nikakor ne more biti, na poslansko skupino nima posebnega vpliva.

In če se slučajno zgodi, da od Erjavčevega projekta opozicije odstopita Hršak in Simonovič, ki Erjavca nista podprla za mandatarja kul vlade, potem ima praktično Erjavec samo enega poslanca, Jurija Lepa.

20 do 30 tisoč evrov za rušenje Aleksandre Pivec?

Aleksandra Pivec, Nina Stankovič
Aleksandra Pivec, Nina Stankovič, slika: družbena omrežja

Sicer pa se je do zanimive ugotovitve dokopal portal Požareport. Prihod Zlatka Ficka na pozicijo drugega človeka stranke DeSUS potrjuje in dokazuje njegovo zakulisno vlogo v teh dogajanjih znotraj Desusa, ki so se začeli odvijati po prihodu Aleksandre Pivec na vrh Desusa in vstopu te stranke v tretjo vlado Janeza Janše. Ficko, skupaj s “fatalno piarovko” Nino Stankovič, pa naj bi pri tem odigral eno od ključnih zakulisnih in umazanih vlog. Po informacijah portala Požareport naj bi Nina Stankovič kmalu po tem, ko je predsednik Desusa znova postal Karl Erjavec, prejela 20 do 30 tisoč evrov “odpravnine” za svoje delo ob Aleksandri Pivec, čeprav je takrat že delala za Erjavca. Šlo je očitno za denarno nagrado, ker je rušila Pivčevo, denar pa naj bi šel iz blagajne stranke DeSUS.

Toliko o zaupanju v Karla Erjavca in njegovo nakladanje pred levimi mediji!

PM