V Levici bi nam naložili plačevanje zdravstvenega zavarovanje med 15 in 200 evri!

V Levici sploh ne vedo kaj bi radi.  Pripravili so progresivno lestvico za plačevanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ta pa že buri duhove.

Glede na predlog bi več plačali tisti s plačo višjo od povprečne ter manj tisti, ki imajo plačo nižjo od povprečne. “Na ta način bo skoraj 80 odstotkov zavezancev na enakem ali na boljšem, manj bo plačevalo 1.204.201 zavezancev, na približno istem pa bo 59.069 ljudi. Prispevek se bo dvignil za 21 odstotkov najbolje plačanih v Sloveniji. Ob tem pa je treba izpostaviti, da bo tudi za njih novi prispevek predstavljal manj kot dva odstotka mesečne bruto plače,” so izračunali pri Levici. Najvišji prispevek bi znašal 200 evrov na mesec, najnižji pa 15, glede na pridobljeni dokument razkriva Delo.

Sicer pa je, novo plačevanje zdravstvenega zavarovanje, po katerem bi v ceni plačevali še dodatno zdravstveno zavarovanje, eno veliko sprenevedanje. Prej so ljudje dodatno zdravstveno zavarovanje plačevali prostovoljno, sedaj ga bodo pa pod krinko obveznega zavarovanja morali plačati vsi! 

Je pa vlada dobila udarec z Zavarovalnice Triglav. Ta bo pri delovanju, ob dialogu z Vlado Republike Slovenije in Agencijo za zavarovalni nadzor, izvedla vse potrebne aktivnosti za zaščito interesov svojih zavarovancev, delničarjev družbe in ostalih deležnikov,” so zapisali v sporočilu za medije. Zaščita delničarjev bi lahko pomenila vložitev tožbe proti državi za povrnitev škode. Država je namreč zavarovalnicam naložila, da ne smejo prenehati ponujati dopolnilnega zavarovanja.

Golob si je toko dal še en strel v koleno?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.