Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 6. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 6. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1575 klicev. Med 581 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 113 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 8 nesreč z lažjimi. V preostalih 102 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 9 vozil. Pridržali so 2 voznika na območju PU Novo mesto in Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 6 kršiteljev na območju PU Maribor, Ljubljana in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 33 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, po 3 grožnje, ponarejanje listin, ponarejanje denarja in povzročitve telesnih poškodb, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju PU Celje in Nova Gorica izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 27 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper, po 4 na obmčju PU Ljubljana in PU Nova Gorica, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Maroka (5), Alžirije (4).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.