POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 10. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 906 klicev. Med 344 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 18 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 tatvin, 4 primeri nasilja v družini ter po 2 kaznivi dejanji povezani z zlorabo drog, ponarejanjem listin, grožnji in povzročitvi telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 25 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Maribor, 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (10), Nepala (9), Indije (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.