Policija poročilo

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1119 klicev.

Med 433 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 80 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 4 prometne nesreče z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 34 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 ponarejanja listin, 3 nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitve telesne poškodbe in grožnje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 4 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali 4 državljane Indije.