POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 11. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.270 klicev. Med 537 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 57 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (26), Maroka(10) in Pakistana (10).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.