POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1303 klice. Med 475 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 7 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 105 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 98 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zasegli so 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter 11 primerih v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 26 tatvin, 1 drzna tatvina, 19 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 3 nasilja v družini in 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Bangladeša (3) in Indije (1).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.