POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 12. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1318 klicev. Med 520 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 134 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 123 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 4 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana, Murska Sobota, Kranj in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 27 primerih na javnih krajih, ter 11-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju Policijske uprave Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 nasilje v družini, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 5 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Kosova (3) in Pakistana (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.