Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1108 klicev. Med 434 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 11 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 89 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru, ter 57 kaznivih dejanj.


Na področju prometne varnosti so obravnavali 82 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, 2 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Koper, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 4 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 vozili na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 23 primerih na javnih krajih, ter 13-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju Policijske uprave Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 4 osebam izrekli prepoved približevanja in sicer 3 osebam na območju Policijske uprave Celje in 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor.

Med kaznivimi dejanji je bilo 23 tatvin, 8 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 1 grožnja, 1 ponarejanje listin, 1 ponarejanje denarja in 1 povzročitev telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 4 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 3 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kosova (3) in Pakistana (1).