V SAB 300 “antikristov” nad krščanske vrednote?

Stranka SAB, ki je komaj prilezla v parlament, pa še to precej po zaslugi umrlega Franca Kramarja, bi sedaj rada teptala krščanske vrednote?

Bi stranka SAB rada teptala krščanske vrednote?

Na kongresu SAB je predsednica stranke Alenka Bratušek, med drugim napovedala prizadevanje za obdavčenje Cerkve (RKC) in s tem njeno izenačitev z ostalimi pravnimi in fizičnimi osebami. “V sekularni državi naj tudi cerkev pravično prispeva k močni socialni državi za vse,” je dejala na kongresu.

Delegati stranke SAB so na kongresu sicer potrdili program z naslovom Prihodnost Slovenije. Po besedah predsednice SAB Alenke Bratušek so s tem jasno povedali, kakšne so vrednote stranke, ki jih ne bodo nikoli izdali. Hkrati so SAB tudi na papirju opredelili kot levosredinsko socialno-liberalno stranko. Kongresa SAB, pa se je udeležilo sramotno malo delegatov. Našteli so jih  komaj 306. Sicer pa tudi vseh članov na državni ravni ni bistveno več? To je toliko, kot recimo članov, štejejo posamični manjši občinski odbori stranke SDS, recimo Slovenska Bistrica, Kamnik, Lenart, Šentilj in podobno.

Če Torej  povzamemo smernice kongresa, vrednote so med drugim tudi nagajanje cerkvi in odvrednotenje krščanstva? Bog ne daj, da kaj takega še kdaj pride v parlament? 

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.