POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.431 klicev. Med 593 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, in v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 23 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 3 grožnje, po 2 ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po 1 rop in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 127 oseb, 121 na območju PU Novo mesto ter po 3 na območju PU Kranj in Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (29) Nepala (22) in Maroka (22).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.